Danskeren, der har tegnet operahuset i Sydney, er Jørn Utzon.
Der bliver åbnet op for projektet ved en international designkonkurrence i 1955. Der er i alt 233 arkitekter fra 32 lande, der deltager. Vinderen bliver offentliggjort i 1957, hvor Jørn Utzon får førstepladsen og 5000 australske pund.
Utzon besøger selv Sydney i 1957 for at overvåge projektet og flytter faktisk til Australien med sit kontor i 1963.
Byggeriet bliver påbegyndt 1. marts 1959 og færdiggjort i 1973, også selvom Jørn Utzon forlader projektet i 1966. Det bliver bygget i 3 forskelilge omgange. Først byggeriet af det øverste podium, Operahuset bliver indviet samme år som færdiggørelsen af Dronning Elizabeth ll.
Bygningen er blevet kendt over hele verden for sit særprægede udseende og er også en af de mest berømte arenaer for kunstneriske opførelser.
UNESCO har også sat operahuset i Sydney på listen over verdens kulturelle arv. Den er også på en lignende liste i Danmark, kaldet Kulturkanon.
Hele konstruktionen var sat til at skulle koste omkring 7 millioner dollars, men endte i sidste ende med at koste 102 millioner dollars.
Jørn Utzon modtager Pritzker-prisen i 2003 for blandt andet sit byggeri i Australien.
Jeg håber, at du er blevet klogere på, hvem der lavede operahuset i Sydney og historien bag.
Du læser dette indhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og shoppe smykker. Heraf markeret på indhold.